La peça seleccionada als PREMIS de Joieria Contemporània ENJOIA'T 2016 és aquest COLL-ARR

 Aquest COLL-ARR recrea un dels moments més màgics que recordo amb la meva àvia. 

La meva àvia vivia en un poblet, a un parell d’hores d’aquí. Una de les coses que més m’agradava era quan l’anàvem a visitar. L’àvia ens esperava sempre a l’entrada, mirant cap a un portal que emmarcava la plaça on vivia i per on nosaltres apareixíem amb el cotxe. Un dels meus moments preferits arribava quan, les dues pujàvem a la seva habitació,  ens asseiem al seu tocador i ella obria el seu joier, era com si tota l’habitació s’il.luminés de cop, especialment la meva cara.

Allí assegudes, una al costat de l’altre, m’explicava les joies que tenia, els collarets que li havia regalat la seva mare, els braçalets i anells que havia comprat en algun del seus viatges, les arracades que algun dia em regalaria, quan fos gran. 

I jo, mentrestant, anava agafant les peces i me les anava col.locant totes a sobre, els collarets, els braçalets, els anells, les arracades...m’ho anava emprovant tot alhora, de manera que el seu joier acabava, literalment, a sobre meu.

Avui us obro el joier de la meva àvia

la peça que presento al ENJOIAT és un COLL-ARR format per 13 parells d’arracades circulars reversibles que s’annexionen a unes arracades petites circulars per tal de disposar de les arracades en el moment que es vulgui. Aquestes arracades es poden portar de diferents maneres, per davant o darrera la orella, de manera asimétrica.

Aquesta peça preten ser un joier portàtil, funciona com un kit d’emmagatematge a on les peces queden unides al voltant del coll de manera que en qualsevol moment es pot disposar d’elles i cambiar-te les joies.

 És un collaret que reuneix tot tipus d’arracades diferents; oferint un ventall de possibilitatsque s’adapten a l’estat d’ànim de cada persona, en cada moment perquè cada dia no busquem el mateix, no ens sentim igual ni brillem amb la mateixa intensitat.  Aquest coll-arr permet crear tot tipus d’arracades; passant per les més llargues, grans i atrevides  fins a les més petites, senzilles i discretes que, com el nostre dia a dia, canvia i muta.

 La forma geométrica escollida per aquest collar és el cercle, ja que es la forma bàsica o més important de la joieria. la forma circular es la forma més essencial i l’estructura més elemental per poder fer una joia. Simplicitat màxima, l’ànima de la joia. Les formes del cos són cilíndriques, per tant, quan fem un braçalet, un anell...s’ha d’adaptar a la forma d’aquestes parts del cos.

Collaret fet en plata amb banys d’or i oxids aplicats a les peces, el cordó és d’acer i les peces transparents són de silicona que funcionen també com a tanques de les arracades.

Amb aquesta peça volem incitar a l’acció, volem que s’interactiu amb el COLL-ARR, ja que és una joia que va muntant, que es transforma, que creix i decreix, és una peça que es va adaptant a cada una de les diferents situacions que vivim en el dia a dia.

Amb això tanco el joier de la meva estimada àvia i espero que us hagi agradat la peça.

En aquest enllaç podeu veure un video que hem fet del COLL-ARR:

https://www.youtube.com/watch?v=UUwUyL6H7sg

 Gràcies.

La pieza seleccionada a los PREMIOS de Joyería ContemporaniaENJOIA’T 2016 es este COLL-ARR 

Este  COLL-ARR recrea uno de los momentos más mágicos que recuerdo con mi abuela.

Mi abuela vivía en un pueblo, a un par de horas de aquí. Una de las cosas que más me gustaba era cuando íbamos a visitarla. Ella  nos esperaba siempre en la entrada, mirando hacia un portal que enmarcaba la plaza donde vivía y por donde nosotros aparecíamos con el coche. Uno de mis momentos favoritos llegaba cuando, ambas subíamos a su habitación, nos sentamos en su tocador y ella abría su joyero..toda la habitación se iluminaba de golpe, especialmente mi cara.

 Allí sentadas, una al lado de la otra, ella me explicaba las joyas que tenía, los collares que le había regalado su madre, los brazaletes y anillos que había comprado en alguno de sus viajes, los pendientes que algún día me regalaría, cuando fuera mayor.

y yo, mientras tanto, iba cogiendo las piezas y me las iba colocando todas encima, los collares, los brazaletes, anillos, pendientes... me lo iba probando todo a la vez, de modo que su joyero terminaba, literalmente, encima mío.

Hoy os abro el joyero de mi abuela.

La pieza que presento el ENJOIA’T es un COLL-ARR formado por 13 pares de pendientes circulares reversibles que se anexionan a unos pendientes pequeños circulares. Estos pendientes se pueden llevar de diferentes maneras, por delante o detrás de la oreja, de forma asimétrica o incluso combinarlos con pendientes ya existentes.

Esta pieza pretende ser un joyero portátil, funciona como un kit de almacenamiento  donde las piezas quedan unidas alrededor del cuello de manera que en cualquier momento se puede disponer de ellas y cambiarte las joyas.

 Es un collar que reúne todo tipo de pendientes diferentes; ofreciendo un abanico de posibilidades que se adaptan al estado de ánimo de cada persona, en cada momento ya que cada día no buscamos lo mismo, no nos sentimos igual ni brillamos con la misma intensidad. Este COLL-ARR permite crear todo tipo de pendientes; pasando por los más largos, grandes y atrevidos hasta los más pequeños, sencillos y discretos que, como nuestro día a día, cambia y muta.

La forma geométrica elegida para este collar es el círculo, ya que es la forma básica o más importante en joyería. La forma circular es la forma más esencial y la estructura más elemental para poder hacer una joya. Simplicidad máxima, el alma de la joya. Las formas del cuerpo son cilíndricas, por tanto, cuando hacemos un brazalete, un anillo ... debe adaptarse a la forma de estas partes del cuerpo.

Collar hecho en plata con baño de oro y óxidos aplicados a las piezas, el cordón es de acero y las piezas transparentes son de silicona que funcionan también como cierre  de los pendientes. 

Con esta pieza queremos incitar a la acción, queremos que se interactue con el COLL-ARR, ya que es una joya que muta, que se transforma, que crece y decrece, es una pieza que se va adaptando a cada una de las diferentes situaciones que vivimos en el día a día.

Con esto cierro el joyero de mi querida abuela y espero que os haya gustado la pieza presentada.

Aquí os dejamos el enlaze de un video que hemos hecho del COLL-ARR: 

https://www.youtube.com/watch?v=UUwUyL6H7sg

Gracias